Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011 április 30-tól az EU betiltja a gyógynövényeket '

2011.02.15

                         2011  április  30-tól  az  Eu  betiltja  gyógynövényeket ? A  válasz : IGEN ' Győztek  a  gyógyszergyártó  multik 'Valószinű,hogy  ez  a  lépés  az  EU-tól , megvilágitja  az  EU  szerepét  és  valódi  célját.Hogyan  sikerült  megszavazni  ezt  a  határozatot ?  Valószinű  hogy  hasonló  határozatokat  fognak  hozni,mert  ez  a  céljuk.Igaz  az  is ,hogy  sokan  vagyunk  a  földön.Már  az  1960-as  években  a  föld  vezetői  elhatározták,hogy  létrehozzák  a  Codex  Alimentarius  rendelkezéseit,hogy  ők  irányithassák  a  világ  élelmiszer  iparát.Húsz  éve  Kelet  Európa  is  célpont  lett.

                          Hogy  kik  ezek  a  világ  vezetők,leirni  és  beszélni  róluk  nagyon  veszélyes.De  ha  szeretnék  megtudni,megtudhatják.De  jelenleg    nagyon  sokakat  felháboritja  ez  a  lépés és  ezért  egy  peticiót  irnak  alá  sokan.A  cél  az,hogy  megakadályozzák  a  határozat  hatályba  lépését.Az  egyik  magyarázatot  olvashatják :

Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen április elsejével betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.

Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer. Az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy homeopátiás kezelésre biztassa betegeit, akkor sem írhat fel natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek forgalomba

Forrás az eredeti oldalhoz : + link -

 Forrás : hunszkita.com/print.php            

                                   Petició  magyar  nyelven '

 

Állítsuk le a hagyományos növényi gyógyszerekről szóló irányelvet

Hungarian translation of "Stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive"

 

The People forbid the EU forbidding herbs

Írta Heidi Stevenson 2010 október 12-én

Kategória: Emberi jogok

Régió: Európa

Címzett: az Európai Unió Petíciós Bizottsága

Írd alá a petíciót.

Háttér (bevezető):

A hagyományos növényi gyógyszerekről szóló irányelvet úgy mutatják be, mint ami az európai állampolgárokat szolgálja és könnyen alkalmazható. A módszerek szigorú vizsgálata alapján azonban az derül ki, hogy valójában minden képzeletet felülmúlóan korlátozza az egyének azzal kapcsolatos jogait, hogy biztosítsák maguk számára az általuk választott gyógymódot.

Bár előnyös az állampolgárok számára abból a szempontból, hogy egy meghatározott vizsgálati módszer alapján tájékozódhatnak a korábban széles körben szabadon alkalmazott termékek hatásosságáról és biztonságáról, az ilyen tájékoztatás nem feltétlenül foglalkozik az egyének szükségleteivel és előfeltételezi, hogy csupán egyetlen rendszer van, amelynek révén pontos és hasznos tájékoztatás kapható. Ez egyenértékű azzal, mintha csak egyetlen vallást engedélyeznének az igazság elfogadott forrásaként.

Az irányelv által előírt költségek és rendszerek általában kezelhetetlenek a kisvállalkozásban működő gyártók számára, amelyek a növényi termékek elsődleges szállítói. Ez méltánytalan versenyelőnyhöz juttatja a multinacionális vállalatokat, ami végső soron korlátozza az egyén hozzáférését a minőséghez és a választékhoz a növényi gyógyszerek terén.

Az irányelvvel az Európai Unió túlkapást követett el, és súlyosan korlátozza a gyógykezelési módok megválasztásával és az ahhoz való hozzáféréssel kapcsolatos íratlan emberi jogokat. Ez a szabadságjogok súlyos csorbítása és azt feltételezi, hogy az egyén nem képes megfelelő döntéseket hozni a gyógykezelés terén. Az egészségügyi kérdésekben való döntési szabadságot vele született emberi jogként kell kezelni, és az irányelv megtagadja ezt.

Az EU még a borsmentát is e szabályozás alá vonná Olvasd ezt az őrültséget (angolul), amit megakadályozhat, ha aláírja ezt a petíciót.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az EU érvényes lakcímeket és születési időpontokat kér. Ha nem tünteti fel a lakcímét vagy a születési időpontját, az aláírása érvénytelen lehet. Minden adatot bizalmasan kezelünk. A lakcímek és a születési időpontok nem jelennek meg publikusan, és úgy is dönthet, hogy névtelen marad.

Minden aláírást szívesen veszünk, bár a kötelezően kért adatokat nem tartalmazó és az EU-n kívüli aláírások nem számítanak. Ennek ellenére örülünk minden aláírásnak, amellyel ügyünket támogatja.

Az Európai Unió Petíciós Bizottságának címzett, „Állítsuk le a hagyományos növényi gyógyszerekről szóló irányelvet” című petíciót Heidi Stevenson írta és a GoPetition oldal ingyenesen tárolja. A szerzőt itt érheti el.

Írd alá a petíciót.

Kérelem:

Felszólítjuk az Európai Bizottságot hogy vonja vissza a hagyományos növényi gyógyszerekről szóló, 2004/24/EK irányelvet, amely arra irányul, hogy 2011. április 30-tól megszüntesse a növényi gyógyszerek nagy részéhez való hozzáférést.

Ez az irányelv korlátozza az európai állampolgárokat azon joguk gyakorlásában, hogy saját maguk dönthessenek az egészségükről. Messze túlmegy a veszélyes szerek ésszerű szabályozásán, és kényszerítésnek minősül, mivel az egészségügyi kérdésekben korlátozza a választás szabadságát.

A hagyományosan mindig is szabadon elérhető növényi készítmények nyilvános hozzáférhetőségét továbbra is zavartalanul biztosítani kell.

Írd alá a petíciót.

(Az Európai Unió Petíciós Bizottságának címzett, „Állítsuk le a hagyományos növényi gyógyszerekről szóló irányelvet” című petíciót Heidi Stevenson írta és a GoPetition oldal ingyenesen tárolja. A szerzőt itt érheti el.)

Forrás : gaia-health.com/articles301/000315-hungarian.shtml   

 

                További  információk .

Agresszív búcsú a gyógynövényektől
Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógykészítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal, hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira. Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot, mint a gyógyszeripar legnagyobb ellenségét.
Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé  közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen április elsejével betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big  Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.
Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer.Teljesen mindegy az, hogy a gyógynövénnyel őseink több száz éves tapasztalattal gyógyítottak, most drognak számít majd. Az már csak hab a tortán, hogy az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy homeopátiás kezelésre biztassa betegeit, akkor sem  055 írhat fel natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek ezek forgalomban. Hiába                 a több évezredes tapasztalat, a hatékonyság mellett tanúskodó sok eredmény, hiába minden érvelés, hogy nagyanyáink, nagyapáink, őseink is uniós vagy világkódexes engedély nélkül gyakorolták a természetgyógyászatot. A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége a gyógyszeriparnak.
A média és a sajtó pedig rendelkezik akkora erővel, hogy elhitesse az                                emberekkel, ezek a szerek károsak: látunk majd iszonyú elváltozásokat az arcon, a belső szerveken, a nemi szerveken, amitől ugye, mindenki retteg, és szakemberek bizonyítják majd a tévében, hogy mindez a természetgyógyászatnak köszönhető. A tévé előtt ülők pedig csak hálálkodni tudnak ekkora nagy szeretet láttán, hogy ím, a tudomány megvédte őket a gonosz természetgyógyászattól. De hogy nézzük a napos oldalt is: bízom benne, hogy vagyunk még néhányan, akik nem dőlünk be a manipulálásnak, és nem tévesztenek meg a puccos dobozokban árult készítmények. Még mindig hiszem azt, hogy a több ezer éves gyógyászati hagyományoknak mégiscsak sikerül fennmaradni a fehér maffia háborújával szemben is.
Igazából, ha az emberek rájönnének, hogy csupán emberi természetükből adódóan Szív_2mekkora erejük van a betegségekkel szemben, már akkor tönkremenne a gyógyszeripar.

Csatoltam az érintett EU-direktívákat angolul és magyarul is. Amiről esetünkben szó van, az a 2004/24. A legvégén olvasható, hogy 7 év türelmi időt szabtak ki a jogalkotók, amely valóban most jár le.
Ez a direktíva több helyen hivatkozik a 2001/83-ra, amelyben módosításokat indukál. Ez lényegében a gyógyszerek vizsgálatára és törzskönyvezésére vonatkozó eléggé terjedelmes jogszabály.
Beleolvasva a 2004/24-be, azt hiszem, hogy jogos a tiltakozás. A legszebb az benne, hogy eléggé agyafúrt módon a megfogalmazások olyan színben akarnak feltűnni, mintha egyetlen céljuk az lenne, hogy mindent sokkal egyszerűbbé tegyenek a gyógynövény-forgalmazók számára, megértve, hogy a hagyományok tisztelete mily fontos. Amint olvastam, nekem is könnybe lábadt a szemem, miközben a fogalmazók szeméből kibuggyanó könnyeket láttam magam előtt, akik révetegen azt sóhajtozták, hogy de azért a szegény polgárok biztonsága,az nagyon fontos ám, nehogy a fűzfakéreg-teától halomra haljanak, egyenek inkább csak Aspirint, az legalább lassan, biztosan, de kíméletlenül öl.

Forrás : etelreformer.blogspot.com/2011/02/peticio-gyogynovenyeket-betilto-eu.html